Saxemara vs Goifet

I lördags spelade B-laget match mot Saxemara. Goifet som har inlett trögt skulle inte får det lättare idag.

Matchen dömdes av Eddie från Ronneby, NEJ inte Meduza. Till en början kände båda lagen på varandra och hade några halvchanser. Det skulle bli saxemara som lyckades fixa en straff där en Saxemarare blir nerriven i straffområdet. De sätter den distinkt och 1-0 är ett faktum. Goifet kämpar på och vi spelar in oss mer och mer in matchen.

Vi får en frispark några meter in på deras planhalva. Adam slår ett perfekt inlägg till "torres" som elegant skarvar in kvitteringen. Nu var vi äntligen på gång, men efter en kontring får de utdelning och gör 1-2. Bara några minuter innan första halvlek är slut. Retfullt!

I andra halvlek tas endel byten och det börjar flyta på för oss. Vi radar upp målchanser men vår oförmåga att få in bollen sätter stopp. Känns tungt när vi har så många bra chanser, men det kanske inte är vår säsong...

Matchen blåses av och besvikelsen är stor. Vi måste visa mer hjärta och sätta bollarna.

Lyckeby ligger 4.e sist i tabellen med endast 1 poäng på 2 matcher. Vi får visa lite hjärta nu grabbar för där nere ska vi inte ligga.

Mvh Mr.Lyckeby

Beep-Test

Idag var den traditionella måndagsträningen inställd till förmån för ett traditionellt beep-test. Vi skulle kolla upp hur vi låg till konditionsmässigt med en yrkesmilitär. Låt oss kalla honom Jürgen.

I omklädningsrummet börjades det pratas hej vilt om hur långt man sprungit i skolan. Den som sprang längst under sin skoltid var nog Micke P. Hans 17:4 var svårslaget, men hur det slutade den här gången förtäljer inte historien.

Jürgen började med att prata lite allmänt om testet och sedan delades det ut pulsklockor. Sedan var det dags för "gamlingarna" att börja springa. Efter visst kämpande så var det slutligen bara Kakmonstret Ekstrand kvar. Med raketfart fortsatte han ensam att springa tills det tog slut för honom också. Enligt källor så var det syltkakor som gav den extra energikicken.

Heat nr 2 bestod av "mittengänget" där Gurra var den som hade mest energi, Lik en duracell-kanin sprang han sträcka efter sträcka medan de andra vanliga kaninerna helt enkelt tog slut.

Heat nr 3 med "junisarna" blev en dramatisk avslutning på dagen. Ingen ville dra det längsta strået och Playboy-Linus och Bad Boy-Anton P slutade springa nästan samtidigt.

En härlig kväll.

Mvh Mr lyckeby

Jämjö vs Goifet

Goifet kom ut till jämjö i god tid innan match, detta tyckte Ekstrand var skönt eftersom han nu kunde ta god tid på sig när han skulle ta på sig tröjan. Matchen lockade över 200 betalande men grabbarna visade att dem hade nerver av stål och lät inte publiken göra intrång i hjärnkontoret. Matchen blåstes igång av domare Flink som i matchen kom att hålla en hög tolerans nivå, 
detta tycker jag visas när jämjö i mitten av första halvlek gör 1-0 på en skarvning som david tappar efter ha blivit gruffad. 
9 av 10 gånger brukar målvakten få frispark i sådana här situationer men men.....
Goifet kvitterar strax därefter genom Steen på ett inspel av Linus. Jämjö lyckas återigen ta ledningen genom ett inlägg som snyggt skarvas in vid fösta stolpen. Men Goifet ångar på och lyckas återigen kvittera och denna gång genom Feffe. 2-2 vid pausvilan.

Efter lite snack, bananer och choklad kommer Goifet ut till andra halvlek. Vi kämpade oss igenom första halvlek precis som vi gjorde i andra. Och tillslut kom utdelningen, Feffe ger Goifet ledningen och tystar i stort sett publiken. Jämjö pressar på och är nära att komma igenom några gånger men dem stöter på patrul av försvaret som idag bestod av byggare bob, och de två länderna, Island och Norge och sist men inte minst pulanovich.


Det ser riktigt bra ut gubbar, men tänk nu på att vara ödmjuka och ta en match i taget!

Tänkte vara lite fyndig med smeknamnen på försvaret och hoppas inte ni tar illa upp!

Tack för denna gången, Mvh MrLyckeby

Upprörda känslor

Hej!

En gästbok ska fungera som ett bollplank, dvs utbyta roliga saker till en viss gräns. Några personer har tycker det gått över gränsen på Lyckeby GOIFs hemsida. Detta tycker jag är tråkigt då det är kul att kolla i den gästboken.  Fick en kommentar av en anonym avsändare.

Citat:

Som "goifare" sedan många år tycker jag att vi tillsammans höjer nivån på gästboken ett par snäpp. Vi som är "goifare" vill läsa och kanske kommentera de inlägg som finns i gästboken. Tycker nu att det stundtals har nått en alldeles för låg nivå. En del inlägg har till och med blivit bortplockade. Kom nu igen killar och tjejer så vår gästbok blir läsvärd.

Tycker det är tråkigt att det blir så grabbar. Vi får skärpa oss. En viss pajkastning är ju fullt acceptabelt men när det bara blir massa tråkigheter kan vi gärna skippa det. Använd istället bloggen för att skvallra om roliga händelser så kan vi ju ta upp det här på bloggen. Visst finns det en gräns här med men det som skrivs tar jag ansvar för..

Imorgon blir det uppdatering med Poängligan mm.

Mvh Mr.Lyckeby


Smått&Gott

Det har varit en rolig helg även om man önskade att det blev 6 poäng istället för 4:a. Dock finns det ett par roliga saker att rapportera..

Nya matchkläder som lätt kan leda till förvirring. Detta hände både på lördagen och söndagen. I lördags var det kakmonstret Ekstrand som lyckades med att sätta på sig tröjan på fel håll. Dock hann Ekstrand inte ut innan han stoppades av lagkamrater.

I söndags var det Mickes tur. Fast i hans fall var det byxorna som spökade.. Detta påpekade lagkamrater så Micke fick helt enkelt strippa lite lätt för den enorma (!) publiken.

image7

Kakmonstret Ekstrand, som stod för lördagens tabbe.

Mvh Mr.Lyckeby



Tyvärr lyckades inte bloggen hitta någon bild på Micke, vi ursäktar oss för detta. Har ni en bild kan ni skicka den till [email protected] . Tack!

Helgen!

Då var helgen avslutad, A-laget fixade biffen och vann med fint spel över Högadal. B-laget däremot orkade lyckades inte lika bra, utan fick endast 1-1.

Referat från A - lagets match hämtar vi idag från http://www.lyckebygoif.com/ där Tomas Nilsson aka Presidenten skrivit en snutt.

Lyckeby visade hemmapubliken (36 betalande) att man är att räkna med i år 5-2 mot Högadal IS gav ett bra styrkebesked. Lyckeby tog ledningen efter 25 minuter då Gurra blir frispelad av Malmhult på vänsterkanten och drar på ett skott som tar i ribban och som Linus jobbar in returen på. Lyckeby hade sedan ett stort spelövertag men inga fler mål innan paus. I början av andra gör Högadal 1-1 men i anfallet efter frispelar Gurra Daniel Steen som placerar säkert sitt första seriemål i gröna tröjan 2-1. En kvart in i andra går Gurra ut och Jerry kommer in och 2 minuter senare är det Pules tur att göra mål. Ett lågt skott som tar på en Högadalsspelare och in 3-1. En kort stund senare är det en kamp mellan Jimma och Högadals mittback framför Högadals mål. Jimma väljer att uttrycka ett könsord rakt i ansiktet på motspelaren och det röda kortet är inget att diskutera, onödigt..... Lyckeby fortsätter dominera med 10 man och nu visar Mattias 08 vilket härligt skott han har, först 4-1 på ett skott strax utanför straffområdet som via en Högadalsfot går rakt upp i krysset och sedan en frisparksvariant med Malmult lågt, hårt och raka vägen in i mål. Undrar om jag inte såg den i Spanien? En kvart kvar och nu tas några byten Steen ut Mathias 88 in, Linus ut Gurra in, Malmhult ut Micke Persson in (seriedebut för Lyckeby) Ekstrand ut Malmhult tillbaka. David gör sedan en riktigt bra dubbelräddning men i slutminuterna har Högadal först ett skott i ribban och i sista sekunderna trycker dom in slutresultatet
5-2. Lyckeby visar upp ett bra och variationsrikt spel. Hårt arbete på mitten och ett tätt försvarsspel med avgörande räddningar av David. Roligt också att se de unga snabba yttrarna Gurra och Linus idag och efter två mål av 08 fick nog högerfoten kylas ner i Lollos ishink på lördagskvällen.

Laget mot Högadal
David, Pule, Sandstedt, Erik, Mattias 08,
Linus, Malmhult Steen , Ekstrand, Gurra, Jimma
Avbytare: Jerry, Mathias 88, Markus, Micke, Robin

Ledare: Paul, Lollo, Tony, Stefan

Nyheten inskriven av:
Nilsson, Thomas (2008-04-20, 09:49)

B-laget som spelade idag gick det inte alls lika bra för. Vi inledde matchen lite halvdant för att sedan sätta 1 - 0 genom Degen, ass av Asse. Sedan i anfallet efter får Högadal en ytterst tveksam straff. Nicko som hoppar upp och täcker med ryggen tycker alla, utom domaren. Som blåser för hands och straffen är ett faktum. Där kvitterar dom även om gustav går åt rätt håll.

Halvlek och lite banan, apelsin och choklad. Därefter lite snack från Tonys och Pauls sida.

Vi kommer ut och spelar bättre än i första och trycker på mot deras mål. Men bollen vill inte in och dom satsar bara på kontringar. Spel mot ett mål i andra halvlek. Men det var aldrig goifets dag idag. Bollen ville inte in!

Sammanfattningsvis så tycker jag Blekinge Fotbollsförbund borde kunna skrapa fram bättre domare. Pajasen som dömde idag hade NOLL KOLL! Fula efterslängar och annat tjafs. Som domare måste man vara konsekvent men detta fixade inte dagens domare. Men det var inte på grund av domaren vi förlorade matchen, det var för vi inte fick in bollen. Ett antal chanser i slutet borde resulterat i mål, men men.

Det var allt för idag.

Mvh Mr Lyckeby


Tjafs i gästboken och matchdags!

På lyckebys officiella hemsida har det brutit ut lite pajkastning. Vissa tycker det är lite sandlådenivå över det hela. Namnen "Pär Andersson och "Mikael Persson" har de senaste dagarna varit i luven på varandra.
Kan det vara så att Micke är Pär och Pär är Micke ? Bloggen drar inga slutsatser utan det får ni själva göra.

Fallet om Sandstedt har lugnat ner sig och fallet "Pär&Micke" är på G istället. Det kanske är en liten romans där, vem vet?!


Idag är ni välkomna till Lyckåvallen där ni kan se på härlig fotboll av ett härligt gäng. Match mot Högadal står på schemat idag. Högadal som förövrigt spelade 2-2 mot Atlas i sin premiär.


Återigen välkomna till Vallen kl 15.00 idag!




Röstningen avslutad.

Röstningen är avslutad.

Trodde ni mäktade med mer än 4 inlägg.. Nu blir jag besviken.

Resultatet är som följer.

Överlägsen 1:a blev Malmhult med 2 röster - 50 %
Delad andraplats mellan Sandstedt och Blom med varsin röst - 25 % var.

Ni kan ju fortsätta klura....

Konkurrensen är stenhård...

Konkurrensen från "Gazetta dello Sport" är stentuff, nyligen har tidningen fått en intervju med Pelle Andersson. Väldigt roligt att läsa då Pelle sällan vill ställa upp på en intervju. Det skulle varit roligt att se om Pelle fick några pengar angående hans intervju. Bloggen har dock sökt både Pelle och Gazetta för en kommentar utan resultat.

Roligt med konkurrens, då blir man ju ännu mer sporrad att skriva. Vi får se om det finns något roligt att skriva om efter morgondagens tränining.

Mvh Mr Lyckeby

Tisdag...

Inte mycket att uppdatera om, det finns väl egentligen bara 3 grejer att skriva om.

1. I helgen spelar både A-laget och B-laget match. B-laget som har seriepremiär och A-laget som har hemma premiär.
Speltid för A-laget: 2008-04-19 15:00 Lyckeby GOIF - Högadals IS 
Speltid för B-laget: 2008-04-20 15:00 Lyckeby GOIF - Högadals IS

Gillar ni se Goifet vs Högadal är ni välkomna x2 till Lyckåvallen i helgen.

2. Tjatet om Sandstedt ligger fortfarande inte på is. Goifets officiella hemsida är alldeles nerklottrat med saker om personen i fråga. Kanske dags för bloggen att skriva ett reportage om hur det verkligen ligger till ? Om du vill tala ut Sandstedt ta då kontakt med mig (Mr.Lyckeby), mail-adressen är skriven sen innan.
Tack!

3. Vem är Mr.Lyckeby ? En ständig häxjakt som de flesta vill ha svar på. Men jag tror nog det är bäst som det är nu. Det gör det hela lite roligare, eller? Hade varit roligt om ni postade en kommentar om vem ni tror det är. Så kan vi göra en tabell om vem som är mest trolig skribent...
Ni har till efter torsdagens träning på er, så sammanställs det så får vi se vem Mr.Lyckeby är?!

Det var allt för stunden.
Tack! Mvh Mr.Lyckeby

Poängligan 2008

Bloggen introducerar nu Poängligan 2008. En liga för A-laget, en för B-laget och en sammanlagt.
Det som endast kommer räknas in är SERIEMATCHER, inget annat.

Poängliga A-Laget
                                       Mål       Assist          Totalt
lill-Gurra                        1              2                   3
Jimma "Torres"            2              0                   2
Feffe                               0               1                   1


Dagens laguppställning

image6

Ronneby BK vs Lyckeby GOIF

När man öppnade ögonen på lördagen trodde man inte det var sant, seriepremiär och pissregn! Usch, detta skakade man av sig snabbt och började ladda inför match.

Grabbarna började glida mot Lyckåvallen för samling kl 13.00 . Lite taktiksnack senare kördes det med bilar ner till Ronneby. Stod och stirrade på en böt och tung fotbollsplan fast faktiskt rätt bra med tanke på vädret. Grabbarna värmde upp och laget som startade såg ut som följande:

Mv: David
Backlinjen: Pule, Erik, Sandstedt, Macke
Mittfältet: Feffe, Ekstrand, Malmhult, Gurra
Forwards: Steen och Jimma "Torres"

Bänken: Gurra Mv, 88, 08, Pelle, Linus

Matchen blåstes igång och spelet satte snabbt igång. Vissa spelare hade problem med underlaget därav några riktiga vurpor. Det märktes att ddet var seriepremär och båda lagen hade svårt att få igång spelet, endel felpass men som sagt det var premiär. Ronneby öppnade matchen bäst och gjorde 1-0. Efter det jobbar vi oss in i matchen även om vi ibland var lite stressiga. Men vårt spel gav utdelning, Feffe kom förbi på kanten och slog ett hårt inlägg som Gurra förvaltade på ett bra sätt. 1-1 mycket rättvist och vi var på gång!

Domaren blåste av för paus och grabbarna gick in för halvtidsvila. I paus fick spelarna en rejäl avhyvling av Paul. Det görs även ett byte i paus, 08 in Steen ut.

Pauls tillrättavisning verkade ge utdelning. För Lyckeby kom ut som ett helt annat lag i andra halvlek. Offrade sig för varandra och tog mer löpningar. Lyckeby har mer boll än Ronneby och vi spelar stundtals riktigt bra. ronneby fick sedan ett friläge 20 minuter in på andra halvlek. David limmar skottet för att sedan sätta igång spelet mycket snabbt och på kontringen efter slås ett inlägg av gurra som "torres" får huvudet på och 1-2 är ett faktum!!

Ronneby måste flytta upp laget och det öppnade mer ytor för goifet som hade ett par heta chanser att punktera matchen helt. Vi kunde gå på kontringar och det skulle bli Ronnebys mardröm. Gurra lyfter återigen in ett inlägg till "Torres" som denna gången är där med foten och avgör matchen! 1-3 som sedan står sig. 3 pinnar och det var helt välförtjänt.

"Torres" kanske tog till sig lite av förra inlägget och var extra laddad ?

Det var allt för mig just nu fast kan dock meddela att spanjoren antagligen inte kommer köpas loss från Barca. Iaf som det ser ut nu, vilket har skrivits av "Presidenten".

Mvh Mr.Lyckeby

Spanjorer....

Laget är nu uttaget till lördagens match. Laget och tränarna vet hur det ska spelas och bloggen kommer inte uppge några detaljer om hur laget ska spela. På lördag kommer det dock dyka upp en analys av matchen. Nog om det och över till annat, nämligen den spanske målvakten!

Styrelsen sitter förmodligen kvar och diskuterar om dom ska köpa loss den spanske målvakten från FC Barcelona. Om så är fallet kommer det dock behövas sponsorer som är villiga att skänka en slant.

Har du några pengar över eller känner du någon som har lite pengar liggandes som inte används. Tveka då inte, kontakta oss på mailen [email protected] och ge ditt bidrag nu!

En annan spanjor vi har i laget är ju Jimma, som själv föredrar att kalla sig Torres. Det är upp till bevis "Torres" på lördag...

image4  image5

Tvillingar eller bara samma spelförmåga?

Om några år kanske radarparet spelar ihop i Liverpool. Men det återstår att se....

Det var allt för mig för tillfället.

Vid pennan ( ähm, snarare tangentbordet ), Mr.Lyckeby

Tissel och Tassel om laget imorgon!

Det har redan börjats med lite tissel och tassel bakom kulisserna om hur laget kommer se ut mot Ronneby.
I en kommentar till bloggen skriver "Nordicbet" om sin eventuella formation.

Postat av: Nordicbet

Lördagens startuppställning enligt hörsägen!
David
Pule, Erik, Filip, Macke
Feffe, Jensa, Ekstrand, Dala
Jimma, Steen
Avb: Gustav L, Gustav J, Matte 08, Matte 88,

Årets tabell!
1. IFK Karlshamn
2. Lyckeby GoIF
3. Jämjö GoIF
4. Asarum
5. FC Giffarna
6. AIK Atlas
7. Högadals IS
8. Jämhshög
9. Sillhövda
10. Ronneby BK
11. Hörvikens IF
12. Karlskrona FC
13. Fridlevstad
14. Mörrum


Björn Gustafsson den senaste svenske "succékomikern" har ibland jämförts med Calle H. Jag vet inte vad man ska säga, bedöm själva.

image2   image3
Björn ?                         Calle ?

Finns det någon likhet?

Ikväll är det ingen träning däremot väntas det träning med laguttagning imorgon. Finns nog en och annan goifare som sitter och biter på naglarna just nu. Lyckeby Goifs blogg kommer inte att skriva ut någon laguppställning förrän efter matchen tillsammans med referatet, detta med anledning av spioner från Ronneby och andra lag i blekingefyran.

Det  var allt för tillfället.


Mvh Mr.Lyckeby



Det som skrivs på hemsidan om laguttagningar är bara spekulationer och ingen fakta. Om det är något ni vill klaga eller ifrågasätta kontakta då kundtjänst på mailen [email protected] 


Lyckeby for the win!

Då har Lyckeby GOIF fått sin (in)officiella blogg. Här kommer det skrivas om matcher, träningar och givetvis skvaller. Lite allt möjligt som händer i seniorgänget denna säsongen.

Säsongen börjar redan på lördag mot Ronneby BK på bortaplan. Så därför hinner vi inte kolla tempen på försäsongsträningen för den är över sedan länge.

Har ni något skvaller eller någon nyhet är det bara posta en kommentar på något inlägg eller skicka ett mail till: [email protected]

Jag som skriver går under mitt fina alias "Mr.Lyckeby".

Vi får se vad som bjuds på träningen imorgon som vi kan rapportera om.

Det var allt tack för mig!

Mvh "Mr.Lyckeby"

RSS 2.0