PIFF & PUFF - you saved my day!

Strålande solsken på Lyckåvallen ikväll, inte bara vädret utan även spelarna som kunde gå av planen med ett leende på läpparna.

Det var en viktig match och Atlas som redan visat att man kan slå lag i toppen (slog karlshamn med 3-1) skulle visa sig vara en svår nöt att knäcka.

Matchen blåstes igång och i början var det mycket avvaktande spel från båda lagen. Atlas började ta över mer och mer och i den nionde minuten gör David en bra räddning på en frispark. Fortsatt Atlas press mot Lyckebys mål. I den 14:e minuten slås det ett inlägg från vänsterkanten som tar i stolpen och ställer David och försvararen helt, bollen studsar rakt i famnen på en Atlas-spelare som bara behövt lägga in bollen i öppet mål, men bollen studsar snett (!?) och far en bra bit över mål.

Efter 20 minuters spel får Atlas inte helt oförtjänt 0-1. Det är på ett inlägg som dom dunkar in bollen. Efter detta sjunker Atlas tillbaka och Lyckeby tar för sig mer och mer.

Detta gav utdelning redan 5 minuter efter Atlas ledningsmål. En frispark som Feffe slår snabbt till "Torres" som tar emot och avlossar ett skott med vänstern, yes Torres har även en vänsterfot ska ni veta, precis under ribban och kvitteringen är ett faktum.

En halvtimme spelad och ett inlägg mot Atlas mål. Deras målvakt och feffe går upp i en duell, de krockar och målvakten åker rakt in i stolpen med huvudet. Såg otäckt ut men efter lite vila stiger målvakten upp. Feffe varnad efter denna förseelsen. Lyckeby fortsätter pressa men tiden räcker inte till ett mål till.

PAUS - Idag kan Calle N vara lite stolt. Tror det var 97 betalande idag (kan ha hört fel) alltså i runda slängar 80 mer betalande. Kul med lite folk som kollar på Serieettan!

Efter paus förutsatte man att det skulle vara fortsatt Lyckeby-press, men icke! Andra halvleken började som en avslagen cola. Lite av ett ställningskrig och föga målchanser åt båda håll. Efter en halvtimme in i andra halvlek blir kvällens domare lite förbaskat på Atlas tränare, Mikael Gustavsson, som får sig en tillrättavisning.  Det görs 2 byten, kvällens "hjältar" skulle in PIFF & PUFF, alias Linus och Gurra. Det skulle visa sig vara kvällens strategiska drag. 2 minuter efter dom kommit in slår Gurra ett inlägg som Linus bara behöver sätta foten på och 2-1 är ett faktum!

Sista 10 minuterna händer ingenting nämnvärt utan domaren blåser av matchen och segern är bärgad.

Slutsummering:
Efter Karlshamns matchen där vi släpper in ett mål på slutet så känns det kul att få avgöra en match till vår fördel, med ett sent mål. Härligt krigande ikväll!
Kvällen blev ännu bättre då Hörviken hemma besegrade Karlshamn, vilket ledde till ett litet ryck från vår sida.